100 nordiska chefer nominerade att delta i ”the Davos for talent”

Mar 7, 2023 | Article, Swedish

Globala medlemsorganisationen Future Talent Council och svenska B2B-experterna Winners Club inleder samarbete för att identifiera 100 nordiska HR-chefer som nomineras att medverka under Future Talent Summit 2023

 

Media release 2023-03-06

+800 globala företagsledare från världens mest framstående arbetsgivare samlas i Stockholm den 14-15 juni för årets upplaga av Future Talent Summit

Den årliga internationella konferensen, ofta inofficiellt refererad till som “the Davos for talent” välkomnar deltagare från 42 länder och varumärken som Amazon, Harvard, Google, SAP, NFL, Astrazeneca och TikTok.

Arrangör är medlemsorganisationen Future Talent Council och idag annonseras en satsning på att expandera den svenska och nordiska medverkan under Future Talent Summit. Tillsammans med lokala B2B-experten Winners Club har man nominerat 100 nordiska hr- och företagsledare att medverka.

– Detta känns både viktigt och kul, säger Daniel Kjellsson, Generaldirektör på Future Talent Council. Vi har i alla år arbetat globalt med arbetsmarknadsministrar, HR-direktörer och universitetsledare. Och i alla år slagit oss på bröstet över hur inkluderande, ambitiös och innovativ svensk och nordisk arbetsmarknad är. Äntligen får vi välkomna våra medlemmar hit, introducera dem för ledande tänkare här och förhoppningsvis initiera en rad nya partnerskap och utvecklingsmöjligheter.

Future Talent Council har idag fler än 700 organisationer som medlemmar. Dessa medlemmar har fått frågan kring vilka företag och ledare på den nordiska marknaden de är mest intresserade av att lära av, och samarbeta med. Denna data har tillsammans med Winners Clubs marknadsanalys resulterat i 100 nomineringar. De medverkande företagen, myndigheterna och ledarna väljer själva när de vill kommunicera sin medverkan.

– Det här har varit ett drömuppdrag från dag ett, säger Magnus Tummalid, VD för Winners Club. Vi är stolta över alltifrån den svenska skolan till föräldraledigheten. Vi är snabba att kritisera oss själva i Sverige och glömmer att många andra tittar hitåt och på Sverige och Norden som internationella framgångsexempel och ”drömscenarios”. Sverige och Norden kan leda utvecklingen in i framtidens arbetsmarknad.

Future Talent Council och Winners Club har under mars 2023 möten med de 100 nominerade organisationerna varpå deras medverkan kommer att tillkännages löpande.

Future Talent Summit genomförs på Posthuset 7A i Stockholm den 14-15 juni 2023.

 

Kontakt

Daniel Kjellsson
Generaldirektör, Future Talent Council
0709-182550
daniel.Kjellsson@futuretalentcouncil.org

Magnus Tummalid
VD, Winners Club
070-2942490
tummalid@winnersclub.nu

0 Comments

Related Posts: